Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
(€ 0,00) s DPH
  • Zobrazit

Maltóza

Maltóza, někdy označována jako sladový cukr, je disacharid, který se skládá ze dvou molekul glukózy.

Maltóza je získávána ze škrobu, který se uvolňuje při klíčení ječmene. U lidí maltóza vzniká při rozkladu škrobu z potravy již v ústech za pomoci enzymu amylázy. Další štěpení škrobu probíhá v tenkém střevě díky činnosti amyláz produkovaných slinivkou břišní.



Vrátit se zpět na slovník pojmů

KATEGORIE

Mohlo by vás zajímat
Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody
Nejprodávanější
Reklama

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Instagram Energyvita - zdravá výživa
www.energyvita.cz
Facebook Energyvita
Energyvita
Sokolská 1278
Lomnice nad Popelkou
51251
Prodejna: (+420) 776 586 002
Mobil: (+420) 605 027 980
E-Mail: info@energyvita.cz




Všechna práva vyhrazena, © 2010 - 2016 Energyvita, Jakub Němec
,
Blahodárné účinky zpracovány dle platného on hold seznamu, kontrola legisl. předp. 1x ročně)

JavaScript musí být povolen