Popis: Mungo 500g Bioharmonie
Fazole mungo jsou malé olivově zelené fazolky. Jsou velice snadno stravitelné s příjemnou chutí. Patří k nejlepším potravinám k naklíčení. Klíčení fazole mungo je velmi rychlé. V naklíčeném stavu se fazole mungo dají konzumovat syrové a jsou vhodné do salátů, pomazánek i na obložené chlebíčky. Naklíčené mungo chutná podobně jako čerstvý hrášek. Návod ke klíčení >>
Obecné informace: Na světě najdeme přes 100 druhů fazolí lišících se svou chutí, tvarem i barvou. Výborné jsou na polévky, do rizota, na pomazánky, do salátů, či jako příloha.
Návod k přípravě munga: Příprava fazole mungo je stejná jako u ostatních luštěnin. Mungo namočíme přes noc na 10 - 12 hodin. Vodu vylijeme, fazole propláchneme a dáme do nové vody vařit. Délka vaření je 30 až 80 minut - dle stáří semen. Obvykle 45 minut. Osolíme až po uvaření. Mungo můžeme i klíčit a jíst syrové. Návod ke klíčení >>
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie 1260 kJ (299kcal), bílkoviny: 23g, sacharidy: 41g (z toho cukry 2,9g), tuky: 1,2g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g), vláknina: 15g, sůl: 0,03g.
Složení: Fazole mungo - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70%.
Obsah balení Munga: 500g
Země původu: Čína
Obecné informace: Na světě najdeme přes 100 druhů fazolí lišících se svou chutí, tvarem i barvou. Výborné jsou na polévky, do rizota, na pomazánky, do salátů, či jako příloha.
Návod k přípravě munga: Příprava fazole mungo je stejná jako u ostatních luštěnin. Mungo namočíme přes noc na 10 - 12 hodin. Vodu vylijeme, fazole propláchneme a dáme do nové vody vařit. Délka vaření je 30 až 80 minut - dle stáří semen. Obvykle 45 minut. Osolíme až po uvaření. Mungo můžeme i klíčit a jíst syrové. Návod ke klíčení >>
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie 1260 kJ (299kcal), bílkoviny: 23g, sacharidy: 41g (z toho cukry 2,9g), tuky: 1,2g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g), vláknina: 15g, sůl: 0,03g.
Složení: Fazole mungo - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70%.
Obsah balení Munga: 500g
Země původu: Čína