Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
(€ 0,00) s DPH
  • Zobrazit

Nepečený chléb, Vitariánský chléb

Recept na Nepečený chléb, vitariánský chléb


Nepečený chléb, vitariánský chléb Suroviny:

Příprava: 50 minut
Obtížnost: Stupeň obtížnostiStupeň obtížnostiStupeň obtížnosti Středně obtížné


Postup přípravy nepečeného chleba:

Obilí nameleme a dochutíme. Dochucujeme například najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kmínem, solí,... Přidáváme třeba také olivový olej, rozdrcené hořčičné semínko, mletá červená paprika, pepř, bylinky sušené – majoránka, oregáno, bazalka, celerová nať, petrželová nať, saurejka, rozmarýn,... V létě možno vyzkoušet i čerstvé a plané bylinky jako je šťovík, kopřiva, jitrocel, šalvěj, pažitka,... - vše najemno pokrájené.

Výborné je pokud k namletému obilí ještě přidáme: vyzrálá rajčata, jarní cibulku, papriku – opět vše najemno nakrájené.

Když máme směs na nepečený chleba hotovou, připravíme si pečící papír a na něj děláme lžící tenké placky. Ty pak sušíme na radiátoru, v troubě, sušičce či na sluníčku. Teplota by neměla přesáhnout 40-45 stupňů. Pokud by byla vyšší, zničili by se enzymy, které jsme klíčením nastartovali.Jak dlouho vydrží, nemám vyzkoušeno, protože do týdne vše sníme.


Energyvita vám přeje dobrou chuť.



Zpět na Vitariánské recepty

KATEGORIE

Mohlo by vás zajímat
Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody
Nejprodávanější
Reklama

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Instagram Energyvita - zdravá výživa
www.energyvita.cz
Facebook Energyvita
Energyvita
Sokolská 1278
Lomnice nad Popelkou
51251
Prodejna: (+420) 776 586 002
Mobil: (+420) 605 027 980
E-Mail: info@energyvita.cz




Všechna práva vyhrazena, © 2010 - 2016 Energyvita, Jakub Němec
,
Blahodárné účinky zpracovány dle platného on hold seznamu, kontrola legisl. předp. 1x ročně)

JavaScript musí být povolen