Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
(€ 0,00) s DPH
  • Zobrazit

Polévky - recepty

Polévky jsou tradiční součástí téměř každé kuchyně. Spotřeba polévky v České republice na jednu osobu, je v průměru 90l za rok. Mnozí začátečníci zkouší své kuchařské umění právě vařením polévky.

Zdravé stravování je základ všeho. Naše snaha je tedy poskytovat co nejzdravější polévky a stejně jako u jiných jídel vaříme především ze zeleniny. Pokud sháníte recepty na zeleninové polévky, krémové polévky, studené polévky,... pak jste tu správně.

 


Hrachová polévkaHrachová polévka

11.3.2013  |  Příprava: 60 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: Půlený hrách, cibule, sůl, řasa wakame, kurkuma, pepř, majoránka, bobkový list


Postup: Půlený hrách vysypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den vodu slijeme,...

 


Pórková polévkaPórková polévka

24.2.2013  |  Příprava: 30 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: Pórek, mrkev, petržel, celerová nať, řasa Wakame, rýžové miso, ovesné vločky jemně mleté, olivový olej, voda, sůl, kurkuma, pepř


Postup: Očistíme si veškerou zeleninu. Nakrájíme ji na větší kousky a dáme do hrnce. Přidáme koření, řasu Wakame a vaříme 10-15 minut....

 


Mrkvová polévkaMrkvová polévka

22.2.2013  |  Příprava: 35 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: Mrkev, brambory, cibule, olivový olej, voda, sůl, kurkuma, kmín, pepř, zázvor, slunečnicová semínka, petrželka, pažitka


Postup: Brambory, mrkev, cibuli očistíme a oloupeme. Vše nakrájíme na kolečka a dáme do velkého hrnce...

 

Dýňová polévka s kopremDýňová polévka s koprem

3.11.2012  |  Příprava: 30 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: Dýně Hokaido, cibule, bazalka, kurkuma, sůl, pepř, olivový olej, voda, kopr, máta


Postup: Do hrnce dáme na hrubo nasekanou cibuli s kurkumou a špetkou pepře a orestujeme na olivovém oleji...

 


Gazpacho - španělská studená polévkaGazpacho - španělská polévka

20.7.2012  |  Příprava: 20 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: Rajčata, paprika, cibule, okurka, česnek, olivový olej, voda, citron, sůl, pepř


Postup: Omyjeme si veškerou zeleninu. Okurku, česnek a cibuli oloupeme, papriku zbavíme zrníček a vše i s rajčaty nakrájíme na hrubo...

 


Krémová květáková polévkaKrémová květáková polévka

29.6.2012  |  Příprava: 40 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: Pórek, květák, brambory, olivový olej, celý kmín, kurkuma, pepř, sůl, nať celeru, petržel, majoránka, pažitka


Postup: Do velkého hrnce si nakrájíme celý pórek. Přidáme sůl, kurkumu a špetku pepře. Krátce orestujeme na olivovém oleji...

 


Česneková polévkaČesneková polévka

18.5.2012  |  Příprava: 40 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: Cibule, brambory, mrkev, vejce, česnek, olej, sušená nať medvědího česneku, mletý a celý kmín, sůl, čerstvá pažitka


Postup: Brambory, mrkev, cibuli a jednu palici česneku si očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou...

 


Mrkvové pyréMrkvové pyré

11.4.2012  |  Příprava: 50 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: tři velké mrkve, tři petřžele, půlka pórku, velká cibule, cuketa, jedna střední brambora ,kurkuma, koriandr, pepř, sůl, olivový olej, slunečnicová nebo dýňová semena


Postup: Nakrájíme si cibuli a pórek a lehce osmažíme (dle chuti) na olivovém oleji spolu s kurkumou a koriandrem...

 


Zeleninová polévka s řasou WakameZeleninová polévka s řasou Wakame

21.3.2012  |  Příprava: 40 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: 120 g oloupané cibule, 280 g oloupaných brambor, 3 stroužky česneku, 120 g mrkve, 1000 – 1250 ml vody, sůl, drcený kmín, sušený libeček, čerstvá petželka nebo pažitka, 8 cm sušené řasy Wakame, lžíce rýžového misa

Postup: Nejdříve si připravíme řasu Wakame. Ulomíme potřebné množství řasy, opláchneme ji a necháme ji 10 minut namočenou ve studené vodě...

 


Polévka z červené čočkyPolévka z červené čočky

20.3.2012  |  Příprava: 30 minut  |  Obtížnost:

Ingredience: 250g loupané červené čočky, 2 menší brambory, 3 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, sůl dle chuti, kmín, oregáno, mletá kurkuma, řasa nori nebo petrželka na ozdobení


Postup: Odvážíme si červenou čočku a propláchneme ji studenou vodou přes sítko. Promytou čočku nasypeme do hrnce...

 


Rýžová polévka s řasou DulseRýžová polévka s řasou Dulse

18.3.2012  |  Příprava: 65 minut  |  Obtížnost: Hvězdička obtížnostiHvězdička obtížnosti

Ingredience: 1 - 2 dl rýže basmati natural, 1 velká mrkev, 1 velká cibule, 4-6 stroužků česneku, hrst sušené natě celeru, 1 lžíce rýžového Misa (vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a určitého druhu obilí), řasy Dulse - vločky, sůl dle chuti, 1,5 litru vody, 1 lžíce olivového oleje

Postup: Rýži propláchneme studenou vodou a dáme ji vařit v poměru 1:2 (rýže:voda) na 30 – 40 minut. Poté ji necháme ještě asi 10 minut dojít pod pokličkou..

 



KATEGORIE

Mohlo by vás zajímat
Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody
Akční nabídka
Nejprodávanější
Reklama

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Instagram Energyvita - zdravá výživa
www.energyvita.cz
Facebook Energyvita
Energyvita
Sokolská 1278
Lomnice nad Popelkou
51251
Prodejna: (+420) 776 586 002
Mobil: (+420) 605 027 980
E-Mail: info@energyvita.cz




Všechna práva vyhrazena, © 2010 - 2016 Energyvita, Jakub Němec
,
Blahodárné účinky zpracovány dle platného on hold seznamu, kontrola legisl. předp. 1x ročně)

JavaScript musí být povolen